WHAT PUTS YOU AT EASE

 
 
 

TUFFT PÅ RIKTIGT

 
 
 
 
 
 
Hells Angels av Bill Ray 1965. När det var tufft på riktigt. Bill Ray var fotograf för LIFE och spenderade flera veckor med HA under våren 1965. Bilderna kom aldrig med i tidningen. 

 

DISCO TJO

 
 
Jag älskar disco"kulor" och känslan dom skapar i ett rum med dom fina reflektionerna. Det får mig att må så jävla bra. Jag har 3 stycken och villhöver fler, tyvärr har en av mina discokulor gjort en resa i en baklucka till Istle of man och kom tillbaka ganska illa tilltygad. R.I.P. Jag skulle vilja testa att göra ett större "konstverk" i spegelglas (som på bilden längst ner till vänster). Inte bara ger det världens finaste reflektioner utan är sjukt snyggt också.
 
 

WALL ART

Är det någonting jag verkligen ALDRIG tröttnar på, som jag alltid vill ha mer av så är det tavlor. Ett hem är inget hem utan tavlor, precis som med växter. More is more. Det snyggaste (enligt mig då) är att blanda abstrakt, naturmotiv, fotokonst, sådant man har målat själv om nu man eller någon annan i ens närhet gör det och filmaffischer med "riktig" konst. Vad är ens riktig konst? Men för mig är det tex oljemålningar. Ibland har man tur och hittar bra tavlor på loppis, även om det tyvärr är ovanligt. Oftast är det tavlor på något jävla päron eller blombukett. Jag vill ha kroki och oljemålningar av nakna kvinnor typ. Det blir så jävla snyggt att blanda den sortens konst med "tuffare" posters.

 
 
 
 
Här är några av mina favoriter just nu från bla Desenio.se och Posterstore.se. Det här är verkligen så jävla snyggt. 

DRÖMMIGT

 
Men kolla vilken dröm. Mattan och puffarna är allt jag någonsin önskat. Eldstaden är också helt fantastisk. 

BÄST FRÅN LAGERHAUS NU

Det här med "bäst från" får väl bli ett stående inlägg eftersom jag tycker det är så himla roligt att "fönstershoppa" på olika hemsidor. Lagerhaus har inte så mycket inredning men det finns lite och det som finns är ofta väldigt billigt.
 
 
Sidobord (eller piedestal om man vill det) 400 kr. Matta 250 kr. Ljuslykta 220 kr. Dom finns i flera olika färger och storlekar, det är så fint med ett helt gäng som står tillsammans. Kruka 50 kr. Gillar den som fan. Hylla 950 kr. ÄLSKAR den här. Vill ha den här. Den hade dock varit snäppet ännu snyggare i färgat plexiglas. En sådan här på varsin sida av sängen som nattduksbord är ett billigare alternativ än dom från Ellos (ja jag letar efter dom perfekta nattduksborden). Ljusslinga 120 kr. Jag älskar allt som är discokulor. Doftljus 80 kr. Mugg 350 kr för 6 st. Dom här har jag och det är typ världens snyggaste glasmuggar. Förutom att dom är supertunna och en redan har gått sönder så är dom perfekta. 

THIS

 
 
Jag får jättemycket inspiration från bilder. Förutom det uppenbara som är motivet så inspireras jag av en känsla, färger osv. Jag älskar dom här bilderna. 

KROM OCH FÄRGAT GLAS

 
Men huur snygga bord från Ellos? Jag skulle använda dom som sängbord. Kan inte bestämma mig för vilket jag gillar mest. Jag är en riktig sucker för krom men nederdelen på dom till vänster är perfekt att ställa tidningar emot. 1599 kr, 1399 kr och 1499 kr kostar dom. Dör. 

NATURE ♡

 
 

KAKTUSLAMPORAlltså snälla, vad är det här för snygga lampor? "Mid century cactus lamps" via eclectibull.com. Det står att det är golvlampor men jag hade haft dom bredvid sängen på varsitt sängbord eftersom jag tycker att det är snyggt med överdimensionerade sänglampor. 
 
 
 

KAKLA HELA SKITEN

Kakel alltså, jävlar vad jag älskar kakel. Det finns ett hus här i Westerås som har grönt kakel som fasad. Heter det fasad om hela husets utsida är täckt eller är det bara framsidan som heter fasad? Det finns i alla fall ett hus här i Westerås vars HELA utsida är täckt i smaragdgrönt kakel. Det är ett helt vanligt hyreshus vad jag vet och jag är så jävla avundsjuk. Jag vill ha ett kaklat hus i framtiden.
 
 
Om jag någon gång får chansen att renovera ett badrum precis som jag vill ska det vara kakel överallt. Jag har kommit på att när det gäller badrum, är det känslan av institut på 60 talet som gör Martina gladast.
 
 
 
När jag i en period roade mig med att upptäcka övergivna platser, som nerlagda mentalsjukhus och anstalter så var det alltid snygga helkaklade badrum och duschutrymmen i vackra färger. Då var det väl av praktiska skäl förstås, efter en lobotomi eller när någon hade kastat bajs så var det bara att spola av skiten. Några årtionden senare står jag och uppskattar hur jävla snyggt det är och vill ha det hemma. Men alltså KOLLA vad snyggt.
 
 
 
Den högst upp till vänster är min favorit. Såklart, när man har det hemma så är det mer än bara kala ytor. Mysiga handdukar, massor av växter och annat tjoflöjt som gör det perfekt. Helst ska hyllor, badkar och handfat vara kaklat. KAKLA HELA SKITEN. 
 
 
 
Vi behöver prata mer om det här med kakel i kommande inlägg vare sig det är på väggar, möbler eller hus för det är så jävla roligt och snyggt. 

BÄST FRÅN H&M JUST NU

H&M är ganska bra på att leverera inredning. Synd bara att det mesta är lite för dyrt för att vara just H&M enligt mig (och att jag har så dyr smak att det jag gillar kostar jävligt mycket). Skojar, det mesta jag släpar hem är secondhand. Det skulle det vara även om jag var rik. Om jag däremot hade ekonomin skulle jag antagligen springa runt som en amfetaminmissbrukare och sprätta pengar på designmöbler och konst från 60 och 70 talet. Nu är det dock mina favoriter från H&M just nu som det här inlägget ska handla om.
 
 
1. Kuddfodral 149 kr. Håriga kuddar (och mattor) är alltid en bra ide. Tills man kommer ihåg att man har barn och djur. Men det är så jävla snyggt så det är värt en extra dammsugning.
 
2. Vas 1299 kr. 
 
3. Kruka från 149 kr. H&M har jättefina krukor i olika storlekar och färger nu. Alla är skitsnygga.
 
4. Dricksglas 479 kr jag älskar färgat glas alltså. 
 
5. Rottingstol 2999 kr. Den här stolen är inte direkt ny på hemsidan men fan vad snygg den är. 
 
6. Sängkläder Är det något H&M är bra på så är det snygga sängkläder. Enfärgade (det enda rätta) och i massor av fina färger. Dessutom är det billigt.
 
7. Vas 199 kr. (Blev kär i denna).
 
8. Poster 279 kr. Jag älskar den här postern. Varenda gång jag ser den så tänker jag att jag måste köpa den till köket. Jag måste köpa den till köket.
 
9. Vas 349 kr.
 
Mycket vaser. Jag gillar vaser skitmycket. Med sticklingar på bordet och i grupp på hyllor (dom blir ännu finare i grupp). Typ dom 3 ovan bredvid varandra på en hylla. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man uppskattar vaser? 

TEST

Det här är bara för eget och underhållande syfte, som ett av flera sätt att få ut lite kreativitet. En plats att samla mina tankar, drömmar och sådant som jag tycker är kul. I en just nu, inte så rolig värld.
 
 
Först tänkte jag lösenordsskydda bloggen som en väldigt viktig person, men ingen jävel kommer läsa den ändå. För dom runtomkring mig som både blir frivilligt och ofrivilligt inblandade i mina projekt, funderingar och framtidsplaner kan det dock vara kul att se vad som rör sig i mitt huvud.
 
 
 
För mig kan det vara kul att se tillbaka på hur banbrytande (knappast), eller bara efterblivet jag tänkte när jag bloggade här. Vem vet hur länge det blir, jag kan tröttna om en dag men vi har kul så länge det varar. Det blir som en dagbok för inspiration. Allt bra som jag vill samla någonstans. 
 
 
The integral house i Toronto via pintrest. Så jävla snyggt. 

RSS 2.0