RANDOM SNYGGA SAKER

 

MELOMANIE

Här om dagen när mamma var hemma hos mig så började vi prata skivspelare. Hon letar efter snygga högtalare till sin skivspelare så vi satt och kollade runt på internet. Jävlar vad mycket snygga högtalare och skivspelare det finns och vad det kan göra mycket i ett rum och ett hem. Ljudet från en vinylspelare känns så hemma och det är någonting speciellt med snygg elektronik i ett rum.
 
 
Om man har pengar att spendera finns det mycket snyggt inom ljud, även nya högtalare och skivspelare. Om man har ännu mer pengar att spendera kan man köpa the real deal.
 
 
1. Vet inte. 2. Rosita stereo commander. 3. Weltron 2005/2007. 4. Vet inte. 5. Clairtone project G. 6. Vet inte. 7. Brionvega RR126. 8. Vision 2000. 9. Electrohome Apollo 711.
 
 
 
Jag är verkligen ingen expert på ljud, vad som är vad eller vad som är bra men jag skulle vilja lära mig mer om det.

DET FORTSÄTTER

Jakten på dom perfekta sängborden utan att bli ekonomiskt barskrapad fortsätter. Jag vet att jag vill ha någonting med krom och glas, färgat eller ofärgat. Här om dagen hittade jag dessa som jag älskar.
 
 
 
Det här liksom det andra sidobordet jag skrev om för ett tag sedan kommer från Ellos. Bra jobbat Ellos när det kommer till snygga saker. Det här bordet kostar 1439 kr istället för 1799 kr på rea, inte speciellt billigt fast det är nedsatt. Sedan kommer problemet med att jag behöver 2 st, en på varsin sida av sängen. Så det blir ca 2900. Vilken annan dag som helst hade jag lagt tanken om att köpa sängbord för 2900 kr just nu åt sidan men jag kände mig kaxig och tryckte på "lägg till i kundkorg" för att komma vidare. Väl där ser jag att det kostar 400 kr i frakt? Det var väl kanske tur eftersom jag annars är impuls personifierad men det blev inget köp. Jag fortsätter därmed mitt letande. 

VAD DRÖMMER DU OM

Jag vet att många vill åka utomlands nu vilket jag förstår. Jag hade inte heller tackat nej till sol och värme MEN hela min kropp skriker efter den svenska sommaren och allt med den. Så fort det blir lite varmt öppnar jag alltid alla fönster och stänger dom inte förens det är höst. Jag behöver andas frisk luft. Mitt nyårslöfte 2023 är att vara ute i naturen mer. Jag är redan ute i naturen ganska mycket, speciellt på sommarhalvåret men 2023 vill jag typ vara utomhus på ett annat sätt. En ny nivå, utomhus 2.0 och upptäcka skog och mark. Sverige är ju helt fantastiskt vackert.
 
 
 
 
 
 
 
Bilder säger mer än tusen ord. Vinterhalvåret är fruktansvärt jobbigt och ångestladdat för mig. Självklart kan man vara ute även på vintern men inte lika kompromisslöst. Jag vill dock försöka vara ute mer i naturen även nu.

KENNETH ASHTRAY

 
 
Retro 1960s/1970s floor standing ashtray från Etsy. 
 
Någonting som jag alltid har "önskat" mig är ett golv-askfat. Antingen har jag varit för snål vid tillfället (och självklart ångrat mig senare) eller så har det inte varit rätt. Oftast ser man den sorten som är från 50-talet och typ röd (allergisk mot det mesta som är rött) och lite rostiga. Jag har letat efter ett golv-askfat i typ äggskalsvit eller brun plast med kromat askfat eller som dessa, helt i krom eller med teak. Mäktigt bredvid "Kenneth" fotöljen. 

CACTUS GARDEN

Tänk om man bodde i ett land där man kunde ha en kaktusträdgård, vilken dröm. Kaktusar och succulenter är så jävla snyggt. Dom är mina favoriter i växtväg alltid. Nu bor ju jag i Sverige och här får vi nöja oss med typ nyponbuskar i trädgården men en vacker dag ska jag ha ett stort hus med mycket ljusinsläpp och massor av växter. Även andra växter än kaktusar och succulenter såklart, bara inte sådana kärringväxter med typ rosa blad eller olika blommor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BÄST FRÅN ELLOS REA

Ellos har ju alltid väldigt mycket fint men på REAN finns det faktisk inte så mycket saker som jag gillar. Dom här tycker jag dock väldigt mycket om även fast vissa av priserna inte är direkt mycket billigare än förut.
 
 
1. Kuddfodral 250 kr istället för 499 kr. Jag älskar texturerade Kuddfodral. 2. Vas 209 kr istället för 349 kr. Alltså den här vasen ÄLSKAR jag. 209 kr är (förutom ett jävligt udda pris) ett sjukt bra pris men jag hade kunnat betala 349 kr för den också eftersom den är så speciell. Jag behöver dig, vasen. 3. Matta 3149 kr istället för 4499 kr. Det syns kanske dåligt på bilden men den är långhårig (win). Dock är priset inget superklipp precis, men snygg är den. 4. Vas 407 kr istället för 679 kr. Den här vasen är väl egentligen inget speciellt förutom att jag älskar sorten med färgat glas och olika former. Jag tror att jag har skrivit om det innan hur snyggt jag tycker att det är med flera stycken olika av den här typen på tex en hylla, med det sagt så finns det massor av sådana här snygga vaser (och snyggare) på tex IKEA billigare än vad den här är på rea. 5. Puff 909 kr (så himla udda priser) istället för 1299 kr och SNÄLLA!? Hur jävla snygg är den inte. Hade jag inte köpt en puff för 1500 kr på Mio i manchester (vilket iof alltid är snyggast) som Doris har lagt beslag på och dreglat ner skulle jag köpt denna. Bra pris också, fan vad bra. Sten, konstverk, potatis? 139 kr istället för 199 kr. Ärligt talat så står det "potato" i beskrivningen. Hur som helst så älskar jag sådana här abstrakta konstverk. Jag går lite i min farmors spår här och gillar konst av olika slag.

RANDOM PORR

 
 
 
 
 
 
No words needed. Den som förstår förstår, inget jävla chabby skabby chic shit. 

SOFFOR

Känner ni Kenneth som dricker folkdojjor i parken? Han bär en sådan där finsk skinnjacka och har en schäfer OCH han har säkert samma soffsmak som jag. Jag önskar mig ett stort vardagsrum (hemmets hjärta enligt mig) med 2 olika soffor, en i Manchester alt plysh som ska vara mörkgrön
 
 
och en i skinn som ska vara svart alt brun. Dom ska stå i en vinkel runt ett snyggt soffbord, helst i mörk teak med kromade ben och hjul på en långhårig matta (för att göra livet med hund och barn lite jobbigare) men det är ju så jävla snyggt.
 
 
Sedan är det lag på fotöljer i ett vardagsrum. Förutom en fotölj vid soffbordet så vill jag ha en hörna med vinylspelare och en snygg fotölj. Men det är ett blogginlägg för sig. Det finns föör mycket snygga "Kenneth" fotöljer alltså. 

RSS 2.0